Lillestrømlingen episode 11: Skiskyting og rulleski

– At jeg ikke er et talent med ski på beina, vet de fleste som kjenner meg. Men nå vet alle det etter denne episoden! Det sier programleder Peder Seierstad. Han opplevde knall og fall da han fikk prøve seg på rulleski og skiskyting i konkurranse mot sine medprogramledere.

Lillestrømlingen befinner seg i denne episoden på Hvalstjern. Her er det lysløype med skistadion og anlegg for skiskyting. Hvalstjern er også et av flere utgangspunkt for skiturer i Fet. Her er det avsfalterte skiløyper og anlegg for å produsere kunstsnø som gjør at skisesongen starter tidlig i Fet.

Stort talent som instruktør

Johannes Dale stiller opp for å lære de tre programlederne skiskyting. Dale representerer Fetsund skiklubb og tok sølv i junior-NM 2018 på sprinten. Han ble også tatt ut til Junior-VM samme sesong hvor han tok sølv på stafetten.

– Som fetsundgutt må jeg si det var utrolig morsomt å se at vi har et så stort talent i Dahle som var vår instruktør. Jeg gleder meg til å følge han i årene som kommer!


Flau over skiferdigheter

Peder legger ikke skjul på sine elendige skiferdigheter og innrømmer at han har gruet seg til denne episoden.

– Det er flaut å være norsk med sånne skiferdigheter. Helt elendig var jeg. Rett og slett sjanseløs. Men Roger imponerte som vanlig og det var gøy å se hvor fort han tar ting. Han er god i alt!

_Har du fått med deg de andre episodene? Følg de tre innbyggere på en oppdagelsesreise gjennom Fet, Skedsmo og Sørum i jakten på spørsmålet: Hva skal til for å kalle seg en ekte lillestrømling? _